La Portile Iubirii

1 : Spre Plus Infinit (5:48)
2 : La Porțile Iubirii (6:40)
3 : Mai E De Urcat O Treaptă (4:36)
4 : Flacăra Iubirii (5:53)
5 : Din Nou (4:33)

6 : Stropi De Senin (7:10)
 Toate cântecele compuse de Octavian Teodorescu alias Octave
click pe numele piesei sau al albumului pentru audiție


Copiii născuți în eprubetă creșteau devenind oameni-roboți având ca unic scop al existenței perfecționarea propriului Eu prin Cunoaștere. Cunoșteau tot în afară de doua lucruri: Ura și Dragostea. Apostolii Păcii, cei care refăcuseră planeta după ultimul dezastru atomic, le șterseseră din memorie aceste doua cuvinte. Acolo unde era Dragostea era și Ura. Locuitorii planetei nu reușeau niciodată să separe aceste doua noțiuni datorită nivelului lor de înțelegere egoist. Starea ambiguă crea noi conflicte. Apostolii aleseseră atunci alternativa suprimării celor două sentimente în locul unui alt dezastru atomic. Generații întregi se perindaseră astfel pe Planeta Cunoașterii.

Dintre toți, doar El, plictisit de ecranul computerului, se retrăgea singuratic, privind într-una cerul printre crengile copacilor, auzind Chemarea. Mesajul răsuna din ce în ce mai clar. Exista o singură soluție pentru a umple golul ce-l simțea în suflet. Decolează. Doar El și nava străbat Universul lăsând în urmă mulțimea de galaxii ce par să conveargă toate într-un singur punct, îndicând o singură direcție: SPRE PLUS INFINIT. Astrele îl orbesc îmbiindu-l la popas. Dar Nu! Nu se va opri decât atunci când va descoperi de unde vine irezistibila chemare. Acordurile melodiei stranii se amplificau. Suna ciudat dar totuși atât de cunoscut. Armoniile păreau să pună în mișcare Universul întreg. Ceva învăluit în curcubee și nori sclipitori se profila prin hublouri. Planeta aceea minunată era sursa. Ajunsese. 

Fiecare pas pe care îl făcea îi trezea noi revelații. Planeta semăna mult cu cea de pe care venise, dar între elementele componente ale acelei lumi exista un liant pe care nu-l putea încă defini, dar care îl făcea să se simtă în sfârșit fericit. Albă, incandescentă, Planeta Iubirii pulsa și prin fiecare por El respira dragostea ei. Pe malul Oceanului vede peretele de stâncă, imens, despicându-se și o lumina caldă îi inundă privirea. Înțelege că se afla LA PORŢILE IUBIRII.

Atracția acelei lumini începe sa-i stăpânească cu o forță magnetică toate simțurile. Trebuie cu orice preț să o atingă. Începe să urce scara ce duce la ea. Acum MAI E DE URCAT O TREAPTĂ, o singură treaptă. Dar lumina se îndepărtează. Urcă. E iarăși atât de aproape, îi simte căldura benefică, dar totuși nu o poate atinge. Lupta îl istovește. Un ultim efort și mâna cade inconștientă peste trepte rămânând scăldată de raza miraculoasă. Fară a putea trăi conștient bucuria acestei clipe, captase Energia.

Planeta Cunoașterii. E din nou ancorat în prezent. Totul pare la fel ca înainte: perfect și rece. Dar Nu! Acum în sufletele oamenilor arde FLACĂRA IUBIRII. Nedumerit își pune întrebări. Dar era adevărat: El o aprinsese. De ce tocmai El? Visează... O planetă albă, incandescentă. Retrăiește DIN NOU acele clipe găsind răspunsul: El era Alesul. Destinul îi taie visul cu greutatea unei ghilotine. El, cel care dăruise atâta iubire semenilor lui, era sortit sa rămână toată viața un însingurat.

Trist, singur pe țărm, privește pentru a nu știu câta oară cerul înstelat printre crengile copacilor, având în suflet o unică bucurie: Fericirea Oamenilor. Ecoul viselor lui rămăsese undeva în Univers, pe o planetă numai de El știută, de unde Cineva, de fiecare dată în nopți ca aceasta, îi picură în suflet doar lui, STROPI DE SENIN, semn că iubirea lui totuși există.

Toate acestea au fost imaginate de Octavian Teodorescu alias OCTAVE, în anul 1993.

Octave - At The Gates Of Love 1993 - Octavian TeodorescuOctave - At The Gates Of Love 1993 - Octavian Teodorescu


Octave - Trilogy 1995 Double CD - Octavian Teodorescu

Octave - Trilogy 1995 Double CD - Octavian Teodorescu