Can Can

1995-10-17_Ziarul Evenimentul Zilei

Articol: O VEDETĂ PE ZI - Octavian Teodorescu - Autor: Diana Georgescu


Născut în ziua de 29 Ianuarie 1963 în Bucuresti, cântărețul Octavian Teodorescu se consideră un Vărsător veritabil, care întrunește toate trăsăturile specifice zodiei. După doi ani de studenție, Octav a abandonat Facultatea de Instalații și a făcut cunoștință cu viața amară de soldat. Experiența din armată îi folosește însă și acum: curață cartofi și spală vase cu o îndemânare și viteză demne de invidiat. De altfel, să facă piața este una dintre îndeletnicirile sale favorite.

În restul timpului liber, Octav vorbește la telefon cu numeroșii săi prieteni.

Autor: Diana Georgescu


1995-07_Revista Integrame Mondene

Articol: Octave compozitor aranjor și impresar


Octav Teodorescu, binecunoscut sub numele de Octave, este propriul său manager. Un cunoscut manager a făcut următoarea afirmație la adresa rock-erului": Octave nu are nevoie de impresar. El este pentru sine cel mai bun". Și se pare că a avut dreptate.

Octav este mândru de părul său lung, des și cârlionțat. N-ar renunța la el, nici dacă ar fi pe punctul să chelească.1996-01_Revista Salut

Articol: OCTAV S-A COMPUTERIZAT DE TOT! - Autor: Romeo Neacșu

Nu mai este un secret pentru nimeni că amicul nostru OCTAVIAN TEODORESCU - de la OCTAVE - și-a îmblănit fața, adică și-a tras barbă. Nemulțumit de cum arată, mai nou, și-a ras-o din nou. Un secret este însă faptul că tipul pe care cititorii noștri l-au desemnat drept cel mai bun chitarist din România vinde la ora actuală cele mai multe discuri. Și vă mai spunem un secret și gata: OCTAV este decis ca de astăzi înainte tot ce va face în materie de rock se fie numai pe computer, E tare tipul, nu?

Autor: Romeo Neacșu


1996-07_Revista Salut 26

Articol: Octave asaltat de puștoaice - Autor: Oana Vârbănescu


CD-uri, casete, puștoaice fanatice, preselecții de manechine, motoare Haley, schimbări de identitate - cam în acest univers se desfășoară viața de zi cu zi a lui Octav. S-o luăm metodic și să vă spunem că materialul pentru noul album OCTAVE e aproape gata și în septembrie îl veți avea și voi. Va fi un album special, fără chitări, cu rezonanțe din muzica clasică. Piesele sună românește și precizează dualitatea a tot ce ne înconjoară: fața și reversul medaliei. Să mai spunem că în clipurile ce vor însoți muzica va fi o abundență de etern feminin. Și la acest capitol Octave lucrează de zor: Nu ratează nici o preselecție de manechine și, de cele mai multe ori, este în jurul concursurilor de frumusețe. Pasionat de motoare Harley, intenționează să achiziționeze unul. De achiziții se ocupă și fanii lui. De curând o puștoaică i-a spus că face orice dacă îi dă ei geaca lui ruptă în coate. Ultimă problemă care îl frământă pe artist este identitatea. Vrea sa devină și în acte, simplu, Octav. Va reuși el în România ceea ce Sting a realizat în SUA ?


Autor: Oana Vârbănescu


1993-12-03_Revista Pop Rock & Show

Articol: "Octave" era să fie călcat în picioare de amatorii de autografe

La finalul conferinței, organizatorii au oferit asistenței tradiționalele fursecuri și pateuri stropite de nelipsitele băuturi vodcă, șampanie și cola. Datorită îmbulzelii create de cei care așteptau nerăbdători obținerea unui disc cu autograf, Octav Teodorescu s-a urcat pe un scaun pentru a nu fi acoperit cu totul de mulțime. Cu toate acestea toți cei prezenți au primit câte un disc.

1997-12-21_Ziarul Național

Articol: Click - Autor: Florian Gheorghe

Imaginea îl înfățișează pe rebelul muzician-motociclist Octave, într-un moment de destindere între filmările la videoclipul "Lumina Viitorului Promis". Minieseul cinematografic, realizat de însuși vitezomanul Tavi, oglindește clar procentul de compromis ce trebuie parcurs de către eternul mioritic feminin pentru a gusta succesul afirmării. Deși nu i s-a descoperit până în prezent o prietenă, Octave Octavian nu ezită sa se fotografieze și filmeze cu tot felul de fete din cartierul său natal, Militari.


Autor: Florian Gheorghe


1999-05-19_Ziarul Atac La Persoană

Articol: Octave un Leonardo Da Vinci care împarte potcoave


"Eu le dau oamenilor potcoava, pentru ca ei să își cumpere calul!" Acesta nu este un citat din Biblie, că acolo era cu peștele și undița, nici măcar extras din ultimul briefing al ministrului agriculturii. Este o mostră din gândirea revoluționară a primului artist multimedia de pe plaiurile mioritice. El își spune Octave și se crede un fel de Leonardo da Vinci super-electronizat și megacomputerizat.

După cum vă anunțam în numărul nostru precedent, Octave și-a lansat un CD-ROM gratuit, care cuprinde toate piesele de pe albumele înregistrate la "Electrecord de-a lungul anilor, la care se adaugă un interminabil material informativ. Parabola cu potcoava poate fi explicată prin existența a doua piese noi, singurele care pot fi audiate pe CD-player normal. Adicătelea, cumătrul Octave, un maniac al computerelor, vrea să-i molipsească pe toți fanii lui sa-și cumpere scule de-astea. Numai că, din câte am văzut noi cu ocazia lansării, aceștia sunt băieți cam sărăcuți, care-și numără mărunțișul din buzunare să le ajungă de-o berică. De unde parale de computatoare?!

Prima fază a lansării s-a petrecut la magazinul "Galeriile Muzica", unde puhoiul de admiratori ai bizarului artist a blocat, practic circulația. În incintă era full, că nici măcar directorul general de la "Electrecord", Cornelia Andreescu, n-a reușit să pătrundă. Așa că lumea bună s-a deplasat, cu mijloace proprii, la "Club Casablanca", unde urma faza a doua: conferința de presă și protocolul.

Cât despre CD-ROM-ul lansat, stați un pic, că strângem bani de computer, și-o să vă mai spunem noi ce-i cu el.1997-10_Revista Timpul Femeilor

Articol: "Am renunțat la facultate din cauza filosofiei"- Autor: Ciprian Enea


"Eram în anul doi la Facultatea de Construcții-Instalații. La un seminar, profesoara de filozofie ne-a cerut să scriem ce părere avem noi despre materia asta. Fiecare scria ce îl taie capul. Eu am scris despre mișcarea Flower Power, despre libertate, despre misiunea tinerei generații etc. Am desenat rachetuțe, flori și alte semne pe foaie, și-am predat alături de ceilalți, lucrarea. La seminarul următor, profesoara a spus că la filozofie suntem varză dar că i-au plăcut câteva lucrări, dintre care cea a lui Octavian Teodorescu a făcut-o praf. Când a întrebat cine-i Octavian Teodorescu și m-am ridicat în picioare, a avut un șoc. Nu-i venea să creadă că tipul ăla neras, cu plete, care tot timpul se uita pe geam la orele ei și care niciodată nu a băgat filosofia în seamă, a putut face o lucrare atât de bună. La urmă mi-a spus ca eu sunt poet și n-am ce căuta la Facultate de Construcții, recomandându-mi, pe bune, să fac o facultate umanistă. Cu toate că am învățat la examen materialism dialectic pe rupte, tipa nu a vrut să-mi dea examenul. Se ruga până și asistentul de ea. Atunci m-am hotărât să-mi bag picioarele în ea de facultate, pentru că nu aveam ce căuta acolo. Bineânțeles că toți au sărit cu gura pe mine: părinții, colegele - căci gagicile țineau la mine - prietenii. Dar eu mă hotărâsem. Calea mea era muzica. A fost a treia piatră de încercare, care odată depașită mi-a deschis calea spre mine însumi.

Autor: Ciprian Enea


1995-04-17_Revista VIP

Articol: Octave și-a udat CD-ul la "Carul Cu Bere" - Autor: Chris Simion


"Rock-ul reprezintă pentru mine ceva mai mult decât un sentiment. Intreaga mea existență se confundă cu muzica rock. Mă regăsesc din ce în ce mai mult în fiecare riff de chitară, în fiecare bătaie de tobă, în fiecare vers al muzicii rock. Nu mă văd niciodată altfel decât cu pletele în vânt, în legendarii blue-jeans, respirând sută la sută rock, pentru eternitate" spune Octavian Teodorescu. E vorba de țăcăneală! Cine credeți că era în stare să apară la propria lansare (a primului dublu CD) într-o mașina Honda ultimul răcnet, pe care scria "Octave", mașina escortată de o motocicletă, cu aceleași inscripții, condusă de o motociclistă? Octave, logic! Cine credeți că era păzit de bodyguarzi și însoțit de câteva manechine trăsnet, de la "Optinova", mai abitir decât președintele țării? Octave de la "Octave".

După ce a trecut pragul magazinului "Muzica", că așa-i datina, după ce a citit un pomelnic al sponsorilor de un sfert de oră, după ce a dat autografe în demență, Octave s-a gândit să purceadă spre "Carul cu bere", botezat mai nou "La Păstorel" (după numele poetului Păstorel Teodoreanu), unde îl așteptau prietenii din copilărie, colegi de breaslă, ziariști... Ba chiar și necunoscuți, oameni cu sau fără treabă, au ciocnit un pahar în cinstea lui Octave. Pe loc s-au inventat pentru Octave și niște părinți. Un reporter zburătăcit s-a năpustit asupra domnului Leonida Pleșoianu (fost director al tipografiei "Bucureștii Noi") convins că e tatăl lui Octave.

Oricum dl. Pleșoianu a reacționat magistral: "În calitate de tată vă pot spune că i-am dat lui Octave voie să cânte. Ba mai mult, l-am și încurajat. Îl trăgeam de urechi când nu învăța la muzică, dar asta nu era o problemă că doar nici Einstein n-a învățat la fizică. Oricum, îl așteaptă o ascensiune ce nu poate fi oprită. E ca o diagramă calculată matematic. Succesul lui e mai mare decât am prevăzut". Oare ce-o zice adevăratul său tată? Dacă s-a inventat un nou tată, de ce să nu se inventeze și o nevastă? Georgiana Sandu, una dintre cele două balerine care apar în videoclipurile "Octave", a fost prezentată de sărbătorit drept Georgiana Teodorescu. Eh, la mica înțelegere, să nu credeți altceva!

Autor: Chris Simion


1996-12-02_Revista VIP

Articol: I Se Spunea Visătorul


I Se Spunea Visătorul se cheamă caseta audio și C.D.-ul lansate la 20 Noiembrie a.c. la magazinul "Muzica" din Capitală de "Octave". Fanii au dat năvală să-și vadă interpretul preferat. La baza scărilor pe care urma să le coboare Octav, au fost parcate două motociclete. Protagonistul evenimentului a apărut, încadrat de două manechine unguroaice și de câțiva bodyguarzi cu ochelari de soare și celulare. În spatele lor venea Grigore Petreanu, directorul "Electrecord"-ului, casa de discuri care a produs albumul. Ajunși la capătul scărilor, toți cei menționați n-au avut altă soluție de a ajunge pe podiumul unde-i aștepta directorul magazinului decât dacă săreau peste una din motociclete sau peste balustradă. Ușor s-au descurcat manechinele, căci posedau picioare lungi. Mai dificil a fost pentru Octav și dl. Petreanu.