Postere

1995_Poster 1 Dublu CD Octave

Rockul este o formă foarte pozitivă de manifestare, un cântec pornit din inimă, un izvor continuu de energie care îi face pe toți să vibreze pe aceeași frecvență, care le umple inimile de încredere în forțele proprii, în dreptate, în adevăr, în dragoste. Nu sunt departe de noi acei ani de glorie ai Rockului, anii '70, când o întreagă generație sub simbolul acestei muzici, căuta să schimbe lumea cu flori și cu celebrul dicton "Make love not war". Ei sunt acei cărora noi cei de azi trebuie să le dovedim că truda lor nu a fost în zadar, că "nu au fost singurii visători" așa cum afirma John Lennon în "Imagine". Pentru el, pentru cuvintele din acest cântec, în numele celor care au crezut în aceste cuvinte trebuie păstrat neântinat mesajul acestei muzici, filonul ei de aur. Iar cei de azi trebuie s-o dăruiască la rândul lor celor ce vin. Poate că ei vor fi mai norocoși și nu vor avea parte de războaie, poluare, rasism, ură. Rock-ul, una dintre singurele moșteniri bune care li se poate lăsa, îi va ajuta cu siguranță să scape de aceste himere.

Octavian Teodorescu - OCTAVE1995_Poster 2 Octave Dublu CD 


Rockul reprezintă pentru mine ceva mai mult decât un sentiment. Întreaga mea existență se confundă cu această muzică. Mă regăsesc din ce în ce mai mult în fiecare riff de chitară, în fiecare bătaie de tobă, în fiecare vers al muzicii rock. Nu mă văd niciodată altfel decât cu pletele în vânt, în legendarii blue jeans, respirând sută la sută Rock pentru eternitate. Rockul este oxigenul care-mi priește, este lumina care-mi ține spiritul treaz și în contact permanent cu oamenii, este flacăra viselor mele cele mai îndrăznețe. Cred în muzica Rock și în minunile pe care ea le poate face mai mult decât în orice. Mă consider cel mai mare îndrăgostit de muzica Rock. Din această dragoste a luat naștere acest disc.

Octavian Teodorescu - OCTAVE 1997_Poster Acțiune McDonalds

Un star al scenei rock - Octave te așteaptă în culisele McDonald's Romană. Vino și tu: vei avea o surpriză !

I se spunea Visătorul. Are 34 de ani, 4 albume apărute în ultimul "cincinal", cântă la orice și se călăuzește în viață după conceptul "Motoare, Femei, Computere".

Deși pasiunea sa declarată este rockul, Octavian Teodorescu nu s-a limitat la simpla ipostază de chitarist rock (plete, bere, dezmăț), crezând cu ardoare că lumea e plină de instrumentiști buni, dar duce mare lipsă de muzicieni compleți.

Astfel încât și-a adunat jucăriile (instrumente, studio, calculatoare) și-a pus mintea și sufletul la contribuție și a dat naștere unui concept muzical cu totul nou pe plaiurile noastre - OCTAVE: o fuziune între rock, muzică simfonică și muzică electronică.

Primul album rezultat din această combinație s-a numit "Secretul Piramidelor" (LP - 1992) și a constituit o intrare în forţă pe piața muzicii românești și un argument care i-a atras lui Octav zeci de mii de fani în toată țara.

Au urmat alte două discuri: "La Porțile Iubirii" (LP - 1993) și "Dulce Libertate (LP - 1994), legate de primul printr-o concepție unitară și printr-un erou central în spatele căruia îl zărim întotdeauna pe Octav. Idealist, generos, ambițios, perfecționist, micul Prometeu care animă albumele semnate Octave încearcă același lucru în muzică și în viață: să aducă oamenilor bucurie, frumusețe și adevăr.

Cel mai recent material discografic poartă titlul "I Se Spunea Visătorul". În premieră, Octav a renunțat definitiv la chitări, lucrând întregul CD pe calculator. Și visul Visătorului s-a concretizat într-un disc de o calitate muzicală și tehnică ireproșabilă.

Încadrat de cele doua show-uri Ronald McDonald, Octavian Teodorescu vă așteaptă la Restaurantul McDonald's Romană.Postere Lansare I Se Spunea Visătorul 1996


Poster Revista Popcorn 1995 
 Poster Revista Salut 1995
Poster Ziarul Azi 1992

Poster Ziarul Cotidianul 1994

Poster Ziarul Cotidianul 1995

Poster Ziarul Cotidianul 1996Poster Promoție Proiect Free Music Online 1999

Pliant Promoție Proiect Free Music Online 1999
Octave Pledoarie Multimedia CD-ROM & Pliant Poster Proiect Free Music Online 1999


Octavian Teodorescu, cunoscut de iubitorii de muzică din România sub pseudonimul artistic OCTAVE, prezintă următorul eveniment: lansarea CD-ROM-ului "www.octave.ro - Free music online" ce conține:
- materialul muzical de pe cele patru albume ale sale: "Secretul Piramidelor" (1992), "La Porțile Iubirii" (1993), "Dulce Libertate" (1994), "I Se Spunea Visătorul" (1996)
precum și selecțiuni din "Singurul" (Album în curs de apariție) adică 32 de piese totalizând 160 de minute de muzică în format MP3.
- videoclipuri în format MPEG1.
- sute de fotografii din videoclipurile artistului și de la evenimentele din cariera sa
- date biografice, story-urile albumelor, scenariile literare ale videoclipurilor, scenariu de film, concepții filosofice proprii despre muzică și artă în general, toate acestea în cinci variante lingvistice: română, engleză, franceză, italiană, germană.
- selecțiuni din presa scrisă despre Octave în perioada 1991-1998 (cronici, interviuri etc.)

OCTAVE practică o muzică instrumentală pe care el o denumește "Electronic Symphonic Rock Music". Mai multe date despre cine este și ce știe să facă OCTAVE puteți afla vizitând pagina lui de web din Internet la adresa: http://www.octave.ro. Aceasta va fi o adresă familiară tuturor celor care vor să fie la curent cu noutățile Octave. Aici veți găsi, pentru început, în fiecare lună, muzică nouă precum și informații la zi despre activitatea artistului.

OCTAVE vrea să puncteze prin acest CD-ROM intenția de a renunța parțial la formele clasice de mediatizare a muzicii: Radio, TV, Presă scrisă, Casete audio, CD-uri, scopul final fiind mutarea sa totală în MULTIMEDIA. De acum înainte OCTAVE nu va mai fi de găsit decât in Internet. Strategia urmărește mutarea auditoriului către acest domeniu de mediatizare specific acestui sfârșit de mileniu care după estimările specialiștilor în maximum doi ani va depăși ca audiență mijloacele clasice. Șocul informațional este atât de mare și lucrurile se petrec atât de repede încât nu toți au devenit conștienți de faptul că la ora actuală un calculator cu performanțe tehnice la zi a ajuns mai ieftin decât un televizor. Diferența este că pe un computer poți să faci mult mai multe lucruri. Fișierele video și audio la "high-quality" pe Internet sunt o realitate iar progresele în domeniu apar de la lună la lună. Este clar că în curând vom putea viziona pe Internet orice televiziune din orice colț al lumii, putem asculta orice radio de oriunde, putem citi orice revistă sau ziar de oriunde. Cele trei medii clasice de circulație a informației vor fuziona într-una singură mult mai complexă: MULTIMEDIA.

Este un domeniu nou care acum se naște și a cărui formă finală o vom putea defini destul de clar în următorii ani. Spre a înțelege mai sugestiv fenomenul Multimedia să extrapolam puțin lucrurile în domeniul artistic. Imaginați-vă spre exemplu că nu veți mai putea într-un viitor destul de apropiat să ascultați muzică fără să vedeți niște imagini și fără să citiți un text, toate cele trei având ca punct de pornire un concept comun și fiind într-o strânsă interdependență. Este ca și cum ai fi în același timp muzician, pictor și poet, un fel de Leonardo DaVinci. Evident, nu oricine poate fi Leonardo DaVinci, dar pot exista grupuri de artiști care din punct de vedere creativ să intre în rezonanță și să producă o astfel de simbioză.

Ideea principală este că fenomenul este de mare viitor și foarte complex. Spre exemplu: dacă dorești să știi conținutul unei reviste, ești în casă și accesezi pagina de web pe Internet, poate nu vrei să te uiți în ecranul computerului s-o citești. Atunci poți da drumul la sunet și o auzi citită. Dorești să vezi niște poze, te uiți în monitor și poţi să vezi chiar mai mult: imagini în mișcare unde poți interveni oricând, relua anumite pasaje sau sări anumite pasaje. Nu se va mai întâmpla ca în fața televizorului când ești nevoit să urmărești la o anumită oră fixă știrile. Poți avea acces la ele când dorești și de câte ori vrei. Poți să studiezi chiar și arhiva anumitor evenimente precedente cu mare precizie. Pentru cei care vor să țină în mână o bucată de hârtie în scopul informării, nu au decât să dea un "print" pe imprimantă și pot tipări informațiile sau imaginile respective în ce tiraj doresc (dacă mai e nevoie de tiraje) pentru că fiecare va putea face același lucru la propriul terminal de Internet cu un efort minim.

Amintiți-vă de impactul pe care l-a avut radioul asupra presei scrise, sau de impactul pe care l-a avut televiziunea asupra radioului și ziarelor. Cele trei forme coexistă în continuare dar televiziunea domină net prin audiență. Multimedia, noul născut după cum se vede le va cam înghiți pe celelalte trei pentru că include toate avantajele celorlalte și cu multe plusuri care țin de posibilitatea de stocare cantitativă a informației. Toată această pledoarie a fost făcută pentru a înțelege mai bine care este motivația "mutării strategice" a lui OCTAVE.

În special pentru România, momentul actual este unic pentru a pătrunde în marea fereastră către lume care se cheamă Internet-Multimedia. Într-un viitor nu foarte îndepărtat și acela este cam peste doi ani (adică mult așteptatul și controversatul an 2000) va fi destul de greu să mai pătrunzi aici fără eforturi și investiții financiare foarte mari. Gândiți-vă câtă informație există în lume și câți vor dori s-o impună, s-o facă cunoscută. Va fi practic un păienjeniș al informației în care mulți își vor prinde urechile. Cine nu intră acum, mai târziu va fi foarte greu sau dacă nu imposibil să penetrezi oceanul uriaș care se cheamă Multimedia. Mulți vor spune: "Bine, dar în România mai durează". Amințiti-vă că nici măcar doi ani nu s-au împlinit de când aici a apărut telefonia mobilă digitală GSM. Era greu de crezut că acum în 1999 cu toții vor deveni atât de dependenți de el și că va deveni accesibil multora. Luați acest exemplu ! A fost de ajuns o singură cuplare la satelit ca toți să beneficieze de avantajele GSM-ului. Asta se întâmplă și se va întampla și cu Internet-Multimedia. Este de fapt următorul pas. Ne vom putea vedea și auzi cu oricine în timp real plătind taxa de convorbire locală. Internet-Multimedia tinde să înglobeze și domeniul telecomunicațiilor. O astfel de societate devine foarte dinamică. Lucrurile se vor succeda cu o repeziciune fantastică. Cei care nu pot ține pasul sau au o atitudine sceptică, conservatoristă nu prea își vor mai găsi locul aici.

Fenomenul Multimedia are marea calitate de a fi interactiv. Dacă până acum manipularea opiniei publice era posibilă datorită barierei pe care o impunea sticla televizorului ("Cu televizoru' ați mințit poporul"), acum nu numai cei din spatele sticlei vor putea da tonul. Fiecare va putea replica la ce aude și vede. Va putea avea acces direct la orice sursă de informație pentru a o verifica. Fiecare va putea dacă dorește (ca să fim mai plastici) să aibă propria televiziune, propriul radio, propriul ziar. Cei care au ceva de spus nu mai depind strict de un anume canal de circulație al informației. Cei care se vor ocupa în continuare cu mediatizarea informației pe noile canale își vor asuma riscul pentru orice non-adevar. Publicul receptor poate fi acum mult mai selectiv. Își alege doar ce-i trebuie, cât îi trebuie și în mod special își alege ce-i place. Apare clar o nouă scară a valorilor. Pornesc de aici modificări profunde ale caracterelor umane. Cei care nu sunt firi deschise, care nu optează pentru dialog se vor autoizola de la sine, nu se vor putea adapta climatului social nou dominat de imperativele comunicării.

Vor spune mulți: "Bine dar ce-i asta, e sfârșitul lumii ?" Da, întradevăr se apropie anul 2000 și este un sfârșit: sfârșitul unei mentalități înguste, aceea a non-comunicării. Gândiți-vă numai câte granițe impuse de așezarea geografică, limbă, cultură, religie, sistem politic vor fi depășite prin sfârșitul acestei mentalități. Ideea spre care se tinde este de "Sat Universal", de "No Frontiers". Imaginați-vă cum va arăta comerțul și economia de piață pentru niște indivizi atât de bine informați despre toate prețurile. Cât de mare va fi concurența pentru raportul preț/calitate. Acum e momentul propice pentru a te face cunoscut aici și a intra în concurență. Cei care vor lua startul înaintea ta vor fi mâine departe și greu de ajuns din urmă. Deci, conectați-vă în rețea !

Toate acestea au fost afirmate de Octavian Teodorescu alias OCTAVE, în anul de grație 1998. Am Zis !